ERMIRA GJATA

Ermira Gjata ka lindur në Elbasan në vitin 1956 dhe është një aktore e njohur shqiptare. E filloi karrierën si aktore në teatrin “Skampa”. U angazhua në kinematografi që në vitin 1981 me filmin “Nusja” dhe më pas në role të tjerë. Në filmat ku Ermira ka luajtur mund të përmendim “Unë ti dhe Kasandra” (1999), “Zemra e nënës” (1994), “Pas fasadës (1992), “Rrethi i kujtesës” (1987), “Vjeshtë e nxehtë e ’41” (1985), “Nxënësit e klasës sime” (1984), “Nusja” (1981), “Në çdo stinë” (1980). Sa i përket roleve në teatër, aktorja është e njohur për shfaqjen “Shi në plazh” (1982).

a
a

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased.

fb. tw. ig.