Egla Ceno

Eglantina Ceno është një ndër aktoret më të njohura shqiptare. Studiuar në Akademinë e Arteve Tiranë, Akademinë e Arteve Folkwang Hochschule Essen Germany. Jetuar rreth 15 vjet ne Piemonte Italy ku ka punuar edhe në serialin “100 Vetrine”.Aktorja është një figurë e njohur e ekranit sidomos me paraqitjen e saj në në rolin e bashkëshortes, në  “më fal për shprehjen”.Mes roleve që ka interpretuar mund të përmendim dhe filmat No Country for Fairy Tales (2015) – Marina, Hije (2016) – Ema, Aga’s House (2019) – Journalist

Përvec kësaj ajo ka qenë pjesëmarrëse në teater në disa shfaqje teatrale si: Ars longa, vita brevis (2001),Dashuri në furgon (2002),Shkër…ta me kapele (2014) – Veronica Made in Albania (2016), Macbeth (2018) – Hecate, ‘Night, Mother (2018–2019) – Jessie, Father Sergius (2018) – Daria Makovkina, Udha e qumështit (2019),Zyrtarisht beqare (2019)​,Një madam nga Argjentina (2021).

a
a

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased.

fb. tw. ig.