Albano Prodani

Aktor i teatrit ” Andon Z. CAJUPI” . Me pjesmarrje te shumta ne role të ndryshme si: komedi (kryesisht) dhe drama. Por jo vetëm pjesmarrës në teatrin e Korcës por dhe në teatrin kombetar të Tiranës. Përveç teatrit dhe filmit  , shumë i suksesshëm ne shfaqet televizive komike si: Portokalli dhe Alpazar(ku vazhdon aktualisht) .

Por më inteteresante  është që ka mbaruar shkollën Instituti i lartë i kulturës fizike, si basketbollist “Vojokushi”!

Ndoshta në gen kishte  artin…, por e shfrytëzoi sportin(ku kishte me shumë sukses) në favor të artit. Plastika dhe energjite  i kanë hyrë në punë shumë roleve me të cilet ka pasur sukses. Të vlerësuara me cmime si psh: “Doktor Alamudhi” , “Lajzelote”, “Spiuni Ballkanit”, “2 femije per 1”, “Një hundë e madhe”,” 4 vetë që humbin”, “Mungojne Pemet”, “Rrota”, “Blu xhins”. etj.

a
a

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased.

fb. tw. ig.