Jorida Meta

Aktore dhe regjisore që prej më shumë se 20 vitesh me artin e saj e gjejm pranë fëmijëve dhe jo vetëm.

Lindur ne Tiranë në vitin 1979, mbaruar studimet e mesme për Balet Klasik në vitin 1997 dhe Studimet e larta për regji Teatri pranë Akademis së arteve në vitin 2001.

Dhe pse i është përkushtuar Teatrit të kukullave dhe fëmijëve karriera e saj artistike nuk është ndalur vetëm aty.Spikat si aktore karakteresh shumë të dashura për publikun në Filma dhe Teatër:

“Tirana viti zero”, “Maocedun”, “7 ditë”,” Jeta përmes ujrave”, “Internment”,”Shkelqimi dhe rënia e shokut Zylo”, “Legjenda e bastunit”.Për publikun e teatrit ajo vjen me një sërë rolesh në shfaqe si: “Salome”, “Dyshimi”, “Mbledhje e jashtëzakonshme në parlament”, “Nuk shikoj, nuk dëgjoj, nuk flas”,”Dita më e bukur”,”Celul seksuale”

Por dashuria e saj e madhe janë shfaqet për fëmijë ku është vlersuar me disa çmime në festivale internacionale.

a
a

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased.

fb. tw. ig.